Να διενεργηθεί δημοψήφισμα, προκειμένου να έχει λόγο στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων η ελληνική κοινωνία, ζήτησε για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  Γιώργος Πατούλης.

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να πάρει οποιαδήποτε απόφαση που θα είναι δεσμευτική για την ιστορία της χώρας μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

"Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τη γνήσια φωνή των Μακεδόνων. Είμαστε εδώ γιατί η ιστορία δε λέει ποτέ αντίο, λέει θα τα ξαναπούμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ", δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός

Τον λόγο στην κοινή συνεδρίαση των αιρετών που πραγματοποιείται στο Grand Hotel, έλαβε και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η συμφωνία των Πρεσπών. "Αν δεχτούμε την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν έχει απολύτως κανένα νόημα", είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης έκανε λόγο για εν κρυπτώ συμφωνία "τραύμα στη δημοκρατία και στο δημόσιο διάλογο".

Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε την αμφισβήτηση των συνόρων στη βαλκανική, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, Απόστολος Αντωνούδης. «Στρουθοκαμηλίζουμε. Το ΠΓΔΜ περιέχει τον όρο Μακεδονία κι εμείς κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με επιπολαιότητα. Τόσα χρόνια, τόσες χώρες τους αναγνωρίζουν όμως Μακεδονία κι εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Τα θέλουμε όλα χωρίς να είναι», σημείωσε ο κ. Αντωνούδης, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου. Ο ίδιος παράλληλα έκανε λόγο για μια συμφωνία που αν δεν γινόταν θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο.