Ειδική συνεδρίαση με θέμα την καθαριότητα ζητούν με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι, Αβραμόπουλος Παναγιώτης , Αϊβάζογλου Μόνικα, Αρβανίτης Γεώργιος, Ζέρβας Κωνσταντίνος, Κουράκης Ανδρέας.

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν ενημέρωση του σώματος για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η διοίκηση για το ζήτημα της καθαριότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«ΘΕΜΑ: Αίτημα για Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα Καθαριότητας και την ενημέρωση του σώματος για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η διοίκηση για την αντιμετώπισή της.

1. Η κατάσταση στον Τομέα Καθαριότητας είναι οριακή –καθ’ ομολογία και των διοικούντων.
2. Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης –γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε σε αυτόν στις 18.06.2018 αλλά και από τις απαντήσεις που λάβαμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε στις οποίες υπήρξε ουσιαστικά παραδοχή των προβλημάτων.
3. Από όσα πληροφορούμαστε -δυστυχώς, όχι με θεσμικό τρόπο- κινδυνεύει να μείνει η καθαριότητα χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό μέσα στο καλοκαίρι.
Οι επικοινωνιακές πομφόλυγες και οι θρασείες, συχνά υβριστικές απαντήσεις, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση της κριτικής και των προσώπων που τη διατυπώνουν, δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες, την αδυναμία διαχείρισης του θέματος και την παρακμιακή κατάσταση στον Τομέα της Καθαριότητας.
Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον Γιάννη Μπουτάρη και
-παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δήμου από ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα,
-παρά τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί κατά καιρούς για διαγωνισμούς που αφορούν αγορές και επισκευές,
-παρά το γεγονός ότι, όλα αυτά τα χρόνια, κατ΄ επανάληψη επισημαίνουμε τις αδυναμίες και τα προβλήματα απαιτώντας ενημέρωση και λύσεις,
η κατάσταση βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
Και η ευθύνη φυσικά δεν ανήκει στους εργαζόμενους. Ανήκει αποκλειστικά στον Γιάννη Μπουτάρη και σε εκείνους που διετέλεσαν πολιτικοί προϊστάμενοι του συγκεκριμένου τομέα.
Ζητούμε, για ακόμη μία φορά, από τη διοίκηση να οριστεί ειδική συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα (από 02 έως 06.07.2018) και πάντως πριν τις θερινές διακοπές των υπευθύνων, με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην καθαριότητα, προκειμένου να παρουσιαστούν τα πραγματικά στοιχεία στους δημοτικούς συμβούλους -και δι αυτών στους δημότες- να αναδειχθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες για την καταστροφική πορεία που ακολουθήθηκε στην καθαριότητα, δηλαδή στον πιο νευραλγικό τομέα για τη ζωή των πολιτών και τη λειτουργία της πόλης.
Ζητούμε, επίσης, να παρουσιάσει η διοίκηση στο σώμα το σχέδιό της για τη διαχείριση των προβλημάτων στον Τομέα Καθαριότητας και τους τρόπους με τους οποίους προτίθεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση τους μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας. της.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αβαρλής Γεώργιος

Αβραμόπουλος Παναγιώτης 

Αϊβάζογλου Μόνικα

Αρβανίτης Γεώργιος

Ζέρβας Κωνσταντίνος

Κουράκης Ανδρέας».