Το «παρών» στις εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς, έδωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, και τους περιφερειακούς συμβούλους, Παύλο Θωμαΐδη και Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων στη φονική μάχη του Κιλκίς του 1913 και παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ συνομίλησε με πολίτες του Κιλκίς.

«Τιμούμε σήμερα μια από τις σημαντικότερες μάχες των Ελλήνων στη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Σήμερα συμπληρώνονται 105 χρόνια από την επική και συγχρόνως φονική μάχη του Κιλκίς, η έκβαση της οποίας ήταν καθοριστικής σημασίας για τη Μακεδονία. Με τη νίκη τους, οι πρόγονοί μας διαφύλαξαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και απέτρεψαν τον βουλγαρικό επεκτατισμό. Τιμούμε λοιπόν σήμερα όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους με αυτοθυσία για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για να ζούμε σήμερα όλοι οι Έλληνες σε μια ελεύθερη πατρίδα, με ένδοξη Ιστορία. Εκτός όμως από ημέρα τιμής και μνήμης είναι και μια ημέρα περισυλλογής, καθώς οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε κατά πόσο διδασκόμαστε από την Ιστορία μας, από τους αγώνες των προγόνων μας κι από τις ηθικές αξίες που πρέσβευαν. Κατά πόσο δηλαδή είμαστε κι εμείς άξιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά το πέρας των εκδηλώσεων.