Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι διαγραμμίσεις σε λαϊκές αγορές των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και των περιαστικών περιοχών από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά και την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων στην Πρότυπη Λαϊκή Αγορά επί της οδού Καυτανζόγλου.

«Υλοποιούμε ένα ευρύ πρόγραμμα διαγραμμίσεων για την οριοθέτηση των χώρων των λαϊκών αγορών και των πάγκων των πωλητών, που διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, τους οποίους διενεργούν οι επόπτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς όφελος των καταναλωτών, των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Δεσμευτήκαμε για την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας, όπως και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στις λαϊκές αγορές και συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την προσπάθεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη και την αγαστή μεταξύ μας συνεργασία για την επίτευξη του στόχου. Επίσης, θεωρώ χρήσιμο να αναφέρω ότι το πρόγραμμα των διαγραμμίσεων εκτελείται από συνεργεία υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελάχιστη δημόσια δαπάνη, που αφορά μόνο στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Οι εργασίες διαγράμμισης, τις οποίες επιβλέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Χριστόπουλος, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες. «Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και πριν τη λήξη της θερινής περιόδου να έχουμε ολοκληρώσει τη χάραξη σε όλες τις λαϊκές αγορές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Χριστόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων στην Πρότυπη Λαϊκή Αγορά επί της οδού Καυτανζόγλου και στις δύο νεοσύστατες λαϊκές αγορές στις Δημοτικές Ενότητες Τριλόφου και Ραιδεστού του δήμου Θέρμης τον περασμένο μήνα, οι εργασίες συνεχίζονται στις λαϊκές αγορές της Νικόπολης (δήμος Παύλου Μελά), στη Νέα Κρήνη, στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Καλαμαριά, στις οδούς Καραϊσκάκη και Κίμωνος Βόγα (δήμος Θεσσαλονίκης), στην οδό Παπαδάκη (πλησίον του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Κηφισιά) και στην περιοχή Αλλατίνη.

Μέχρι στιγμής έχουν πλήρως διαγραμμιστεί οι λαϊκές αγορές στις οδούς Λιτοχώρου, Κανάρη, Γιάννη Αγγέλου, Εμπεδοκλέους, Σόλωνος, Παυσανία, καθώς και οι λαϊκές αγορές στην Καλαμαριά, τη Μαλακοπή και τα Κουφάλια.

Οι διαγραμμίσεις των λαϊκών αγορών εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης υλοποιούνται με τη συνδρομή του ειδικού μηχανήματος που διαθέτει ο δήμος.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: