Να συγκροτήσει παράταξη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης, ενόψει των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών επιθυμεί η Σοσιαλιστική Προοπτική.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να αναλάβει μια τέτοια πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία, η οποία θα ακυρώσει τις ακόμη και σήμερα αρνητικές συνέπειες της μακράς περιόδου (διοικήσεις Σ. Κούβελα, Κ. Κοσμόπουλου, Δ. Δημητριάδη, Β. Παπαγεωργόπουλου) της συναλλαγής, της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς στον κεντρικό δήμο της πόλης, αλλά και θα υπερβεί την στασιμότητα -στην οποία έχει περιπέσει πλέον, μετά από μια σύντομη περίοδο κάποιων πρωτοβουλιών με θετική κατεύθυνση- της σημερινής διοίκησης υπό τον Γ. Μπουτάρη, η οποία στερείται παραγωγικών εμπνεύσεων, δημιουργικής πνοής και συνεκτικού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

«Για τους λόγους αυτούς, πολίτες της πόλης, γυναίκες και άνδρες, κομματικοί σχηματισμοί, πολιτικές οργανώσεις και δίκτυα πολιτών, άτομα από τον χώρο της Τ.Α., αναλαμβάνουν σε μια πρώτη φάση την πρωτοβουλία, υπό τον τίτλο “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”, για την συγκρότηση παράταξης, η οποία θα καταρτίσει συνδυασμό για την διεκδίκηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» προσθέτει.

Μάλιστα την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στην “Λέσχη του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ” (Προξένου Κορομηλά 37, πρώτος όροφος), η “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;”, διοργανώνει συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστούν οι γενικοί προγραμματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα προωθηθεί η προσπάθεια συγκρότησης του νέου αυτοδιοικητικού πολιτικού σχήματος.