Αβάσιμη χαρακτηρίζει την αναφορά της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος για τρωκτικά στα κοιμητήρια Καλαμαριάς ο δήμος Καλαμαριάς.

Με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «ουδεμία κλήση σε απολογία ή σε παροχή εξηγήσεων έφτασε μέχρι σήμερα στο Δήμο Καλαμαριάς αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς» και σημειώνει πως o δήμος θα στραφεί εναντίον όσων τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα περί δήθεν εμφάνισης τρωκτικών στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς και στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το ΑΤ Καλαμαριάς, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ουδεμία κλήση σε απολογία ή σε παροχή εξηγήσεων έφτασε μέχρι σήμερα στο Δήμο Καλαμαριάς αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς.

Η αναφορά που, φαίνεται ότι, έγινε από μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, για την εμφάνιση τρωκτικών κλπ. είναι παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη.  Στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς και τους συγγενείς τους. Ουδέποτε παρατηρήθηκε στους ψυκτικούς θαλάμους και γενικότερα στους χώρους των κοιμητηρίων η εμφάνιση τρωκτικών ή εντόμων.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα παρέχει κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές και αναμένει την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης από την οποία θα αποκαλυφθεί ότι η αναφορά της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος είναι αβάσιμη.

Τέλος, κρίνουμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, ιδίως δε, για το δικαίωμα να στραφεί εναντίον όσων τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης».