Στην έγκριση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου για την κατασκευή και τοποθέτηση του γλυπτού «Φιλία-Amicia», στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

Η σχετική μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γλυπτού στην εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, εκεί που βρισκόταν το Φεγγαράκι στην Ακτή,  σε θέση εγκεκριμένη από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και την κατασκευή δεξαμενής γύρω από το γλυπτό για λόγους ασφαλείας των διερχομένων.

Το έργο «Φιλία-Amicia», που φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος, αποτελεί δωρεά του κ. Σταύρου Ανδρεάδη. Από τον δήμο Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται ότι όλες οι απαραίτητες κατασκευές και διαμορφώσεις για την πλήρη και έντεχνη κατασκευή και τοποθέτηση επί τόπου του γλυπτού βαρύνουν το δωρητή, ο οποίος δεσμεύεται ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών της Νέας Παραλίας.

Παράλληλα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, προβλέπεται ότι ο ίδιος θα προβεί σε αποκατάσταση του χώρου και σε επιδιόρθωση ενδεχόμενων βλαβών κατά την εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις».