Συνάντηση για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και το Πάρκο Μνήμης είχαν σήμερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ καθώς και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του εμπορικού σιδηροδρομικού όπου θα αναγερθεί και το Μουσείο Ολοκαυτώματος συνολικής έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων.

Όπως τονίστηκε, όταν μεταφερθούν οι σιδηροδρομικές λειτουργίες θα παραχωρηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης προς χρήση ως Μητροπολιτικό Πάρκο.

Παράλληλα, στο ίδιο σημείο προβλέπεται η λειτουργία Σιδηροδρομικού Μουσείου από την ΓΑΙΟΣΕ, τον ΟΣΕ και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το Πάρκο Μνήμης αυτό εκτείνεται σε 27 στρέμματα και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ελαιώνα περίπου 5000 ελιές..

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μελετητικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά και με την ολοκλήρωση του θα παραχωρηθεί στο δήμο.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκε η βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το έργο ανέγερσης και λειτουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος.