Συνάντηση Γεννηματά με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Συνάντηση με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας είχε σήμερα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στα γραφεια της ΠΕΔ – ΚΜ.

Την κ. Γεννηματά υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λαζαρος Κυριζογλου.

Ο κ. Κυριζογλου λιγο πριν τη συνάντηση έδωσε ε ενα εντυπο της ΠΕΔ-ΚΜ με αφιέρωση στη κ. Γενηματά για καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Ενα βιβλίο που αναφέρεται στην λαϊκή παράδοση και ενα μεταξωτό φουλάρι στο οποιο φαίνεται ο μύθος της αρπαγης της Περσεφόνης ακριβώς οπως φαίνεται και στο ομώνυμο ψηφιδωτό που βρέθηκε στην Αμφίπολη.

34984472_10216119387074965_3415435066967326720_n.jpg

“Η ελληνική ΤΑ είχε θέσεις για όλα τα θέματα. Το πως εννοεί της ελληνική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση το έχει εκφράσει με ομόφωνες αποφάσεις της η ΤΑ. Εμείς μιλάμε για 1ο, 2ο και 3ο βαθμό Αυτοδιοίκησης. Αν αυτά περιλαμβάνονται στον “Κλεισθένη Α” φανταστείτε τι θα αφορά ο Β”. τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε: “Όταν ήταν καβάλα στο κύμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να εκλέξει ανθρώπους δικούς του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα ό,τι δεν τους δίνει ο λαός με την ψήφο, θέλει να το πάρει μέσω αυτού του φαύλου συστήματος. Η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν σέβεται την αυτοδιοίκηση. Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν τους φοβόμαστε. Φοβισμένος πολίτης σημαίνει ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στην πράξη”.

Η κ.Γεννηματά στην τοποθέτησή της, τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και την ΤΑ και πως οι δήμοι κινούνται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και δεν είναι μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα. “Αντί η κυβέρνηση να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην ΤΑ, αντί να στηρίξει την ΤΑ προσπαθεί να βρει τρόπο πώς θα δημιουργήσει μικροκομματικά οφέλη. Έχουμε δήθεν το περιτύλιγμα της απλής αναλογικής που με τον τρόπο που προωθείται θα οδηγήσει σε αποστασίες και θα ενισχύσει μειοψηφίες στις τοπικές κοινωνίες που θα εκβιάζουν αποφάσεις. Όχι δεν θα έχουμε μεγαλύτερη δημοκρατία αλλά οι πολίτες θα είναι όμηροι αυτών των μειοψηφιών. Είναι φανερό ότι είμαστε απολύτως απέναντι”, δήλωσε η κ.Γεννηματά.

Τέλος, σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοιχτό σε συζήτηση με την κυβέρνηση, ωστόσο, δεν την εμπιστεύεται γιατί δεν δίνει κίνητρα.

Στη σημερινή συνάντησή της με τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, τη κ. Γεννηματά συνόδευαν ο νέος γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης και ο τ. πρόεδρος της ΚΕΔΕ και τ. Δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.