Επιστολή στην "Αυγή"  με την οποία εκφράζει, την έντονη διαμαρτυρία του για δημοσίευμα της εφημερίδας, με αφορμή τη συγκέντρωση στην Πέλλα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

"Σε δημοσίευμά σας στην εφημερίδα Αυγή της 8.6.2018 αναφέρετε: «…Πάντως στη συγκέντρωση της Πέλλας ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου κινήθηκε στη λογική «όποιος υποστηρίζει τη λύση της σύνθετης ονομασίας είναι εθνοπροδότης».

Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την αναληθή, αυθαίρετη και συκοφαντική παραχάραξη της ομιλίας μου. Το αντίθετο μάλιστα είπα: «Σεβόμαστε ως δημοκρατικοί πολίτες τις αντίθετες με τις δικές μας απόψεις. Απαιτούμε όμως να σέβονται και τις δικές μας απόψεις. Ιδιαίτερα μάλιστα απαιτούμε να μας σέβεται η Ελληνική Κυβέρνηση». Ούτε από τα λεγόμενά μου, ούτε από το περιεχόμενο και το νόημα των λεγομένων μου, προκύπτει κάτι τέτοιο. Δεν αποκάλεσα ούτε υπονόησα κανέναν «εθνοπροδότη». Δεν συνηθίζω στο δημόσιο λόγο μου να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους. Άλλοι είναι εκείνοι οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως ακραίους, εθνικιστές κλπ. όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Εσείς προσωπικά αυτούς τους γνωρίζετε καλά.

Η άσκηση διατεταγμένης δημοσιογραφίας, δεν σας τιμά. Σας καλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κυρίζογλου.