Τα όσα συνέβησαν χθες στο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου σχοιάζει με δήλωσή του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα αναφέρθηκε αι στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν, σήμερα, αστυνομικοί, σε φορείς της πόλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα: Αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε για να καταδικάσουμε τη δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων κατά ανδρών των ΜΑΤ, με ορμητήριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Αποδεικνύεται έτσι ότι η αδράνεια απέναντι στη δράση τέτοιων ομάδων είναι επιλογή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει να “ακουμπήσει” καν το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Η ανοχή στην αριστερόστροφη βία είναι ξεκάθαρη επιλογή του.
Γι` αυτό η κυβέρνηση έχει αλλεργία με την τήρηση των νόμων. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να αφήνει απροστάτευτους, ούτε τους πολίτες ούτε τους αστυνομικούς, απέναντι στην ανομία.
Στον νόμο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε (Ν.4485/2017, αναφέρεται ρητά, πως “η επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων, καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής”.

1.Γιατί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν ήθελε καμία αναφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο ;

2.Γιατί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ενώ γνώριζε πως οι δράστες κατέφυγαν στο Πανεπιστήμιο δεν διέταξε τη σύλληψή τους ;

3.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την εφαρμογή ακόμα και των νόμων που έχει ψηφίσει;"