Ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι το "Remezzo" ενώ έχει όλες τις προϋπόθεσες για να "ζωντανέψει" και να γίνει πραγματικά χώρος πολιτισμού και αναψυχής, υπολειτουργεί, εξέδωσε η δημοτική παρατάξη του δήμου Καλαμαριάς, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ).

"Η ΡΕΚΚ, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αναζωογόνησης του “REMEZZO” ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια διεκδικώντας η δημοτική επιχείρηση της ΔΕΤΕΚ να είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες ", τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

"Από καιρο το περίφημο “REMEZZO” στην Αρετσού Καλαμαριάς  υπολειτουργεί, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να «ζωντανέψει» και να γίνει πραγματικά χώρος πολιτισμού και αναψυχής , όπως παλιά.

Στις 17 Μαϊου, ο εκπρόσωπος της ΡΕΚΚ στο ΔΣ Στέφανος Καργάκης υπέβαλε πρόταση για πλήρη λειτουργία τη θερινή περίοδο ενός ακόμα χώρου, που αποκαλείται “Chocolaterie”. H πρόταση έγινε δεκτή από όλα τα μέλη εκτός από ένα που συνδέεται στενά με το περιβάλλον του σημερινού Δημάρχου, το οποίο στη συνέχεια κατά ανεξήγητο τρόπο  πέτυχε την αναστολή εφαρμογής της απόφασης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υπολειτουργήσει συνολικά ο χώρος .

Σε εκείνη τη συνεδρίαση του ΔΣ  με τη χρήση «νομικίστικων» επιχειρημάτων αποβλήθηκε και ένα στέλεχος της ΡΕΚΚ, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου, ο Οδυσσέας Αθανασιάδης , ο οποίος παρακολουθούσε ανελλιπώς και χωρίς αντιρρήσεις τις προηγούμενες συνεδριάσεις, λάμβανε το λόγο και υπέβαλε παρατηρήσεις προς την κατεύθυνση αναζωογόνησης του “REMEZZO”. Φαίνεται σε εκείνη την συνεδρίαση η παρουσία του κρίθηκε ενοχλητική!

Έτσι, διαφαίνεται μία προσπάθεια ενός «σκληρού πυρήνα» της πλειοψηφούσας παράταξης να αποτρέψει με κάθε μέσο την αναζωογονηση, την επικερδή και  επωδελή εκμετάλλευση του χώρου προς όφελος των Καλαμαριωτών

Η ΡΕΚΚ, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αναζωογόνησης του “REMEZZO” ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια διεκδικώντας η δημοτική επιχείρηση της ΔΕΤΕΚ να είναι ανοιχτή σε όλους τους δημότες ".