Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν απόψε κάτοικοι της Άνω Πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) να τροποποιήσει τα δρομολόγια της γραμμής No23, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο «Ν.Σ. Σταθμός- Συκιές».

Οι κάτοικοι επισήμαναν ότι δεν δέχονται την κατάργηση των δύο στάσεων "Ακροπόλεως" και "Αναστροφή", καθώς τους αναγκάζει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.

Παράλληλα, ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα, το οποίο θα ενισχύσει τη θέση τους στη διαπραγμάτευση, που είναι σε εξέλιξη με τον ΟΑΣΘ, καθώς και να παρευρεθούν δημοτικοί σύμβουλοι στις διαμαρτυρίες, που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Άνθρωποι με προβλήματα υγείας, ηλικιωμένοι, παιδιά δεν εξυπηρετούνται. Το 22 δεν αρκεί. Είναι μικρό και σε ώρες αιχμής δεν καλύπτει τις ανάγκες. Θέλουμε από σας ένα ψήφισμα και να συμμετάσχετε στη διαμαρτυρία μας για να δηλώσετε τη στήριξη σας”, τόνισε προς τα μέλη του Σώματος ο Κώστας Ζέρβας, κάτοικος της Άνω Πόλης. 

Κάτοικοι της Άνω Πόλης έχουν προγραμματίσει νέα διαμαρτυρία την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 19:00, στο ίδιο σημείο, με σκοπό να αποκλείσουν συμβολικά την οδό Επταπυργίου στη συμβολή της με την Ακροπόλεως, ώστε να υποχρεώσουν το λεωφορείο της γραμμής No23 να ακολουθήσει την παλιά του διαδρομή.