Την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε για ακόμα μία φορά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων ότι σε “θελουμε ορθιο να διαφωνουμε και να συμφωνουμε”.

“Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει μια ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Και έτσι αποφάσισα και με καθυστέρηση του περιφερειακού συμβουλίου, που γίνεται τώρα, να έρθω έστω και για λίγο.

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια, πολλές φορές συμφωνώντας και άλλες φορές διαφωνώντας. Και η αλήθεια είναι πως από τη συνεργασία αυτή, η πόλη μας και η περιοχή μας πήγαν πως το καλύτερο. Δεν χρειάζεται και δεν είναι δύσκολο να ανατρέξει κανείς στο πρόσφατο παρελθόν της πόλης και της περιφέρειας για να δει ότι πράγματι αυτά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια στροφή και αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει ένας άνθρωπος, το καταφέρνουν όλοι οι φορείς, συνεργαζόμενοι. Ακόμα και αν κάποιες φορές διαφωνούμε”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

“Πάντα όμως, όποτε και αν διαφωνήσαμε με τον Μπουτάρη, διαφωνήσαμε στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, πάντα με επιχειρήματα, ποτέ με βια. Αλίμονο αν σε αυτή τη χώρα στον τόπο μας, αντικατασταθούν τα επιχειρήματα, από κλωτσιές και γροθιές. Τότε σημαίνει ότι έχει καταλυθεί η ίδια η δημοκρατία. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν, τα οποία καταδίκασα, ήταν γεγονότα που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη και δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία και περιμένω από τα αρμόδια όργανα να κάνει τη δουλειά της και να αποδώσει τις ευθύνες, όπου και αν αυτές ανήκουν. Δήμαρχε σε θέλουμε όρθιο για να  μπορούμε να συμφωνούμε και να διαφωνούμε όπου χρειάζεται”.