Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης σε βαρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη".  Η δημοτική παράταξη, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η επίθεση σε βάρος του Δημάρχου αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη αναζήτησης των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Διαβάστε ολόκληρη  την ανακοίνωση:

"Η οργανωμένη βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά καθήκοντά τους, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού. Τέτοια φαινόμενα φανατισμού και ωμής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αποφασιστική καταδίκη εκείνων που τα καλλιεργούν και τα υποθάλπουν με λόγια και με έργα.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης, επίθεσης, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή του Δημάρχου, πρέπει να αναζητηθούν τάχιστα και να λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές πράξεις τους.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θα συνεχίσουν αποφασιστικά να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στον δημοκρατικό διάλογο εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται ανυποχώρητα για μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική, φιλελεύθερη και δημοκρατική.

Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο της πόλης ως ανοιχτό πεδίο εμπέδωσης των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας απέναντι στη φίμωση και στον φόβο που επιχειρεί να επιβάλει η βαρβαρότητα και η βία.

Η Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας"