Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα δίνει με δήλωσή του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στο όνομά του κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Στη δήλωση του ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει πώς ένας αθώος άνθρωπος μπορεί να στοχοποιηθεί, ενώ διακηρύσσει για ακόμη μια φορά την αθωότητά του και καλεί τον κ. Τσίπρα να τον προσκαλέσει στο γραφείο του προκειμένου να του αποδείξει με στοιχεία πως είναι αθώος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του ομιλία ανέφερε: "Είναι δικός τους ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Δικό τους είναι και το παραδικαστικό σύστημα. Δική τους και η διαπλοκή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως και οι «κουμπάροι». Δικός τους είναι και ο Τσοχατζόπουλος, ο Χριστοφοράκος, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Παπαγεωργόπουλος, ο Παπαντωνίου και ο κ. Παπασταύρου -που θα έπρεπε η χώρα να έχει άλλους δέκα, όπως μας είχε πει ο κ. Σαμαράς- που βρίσκεται πίσω από κάθε off shore, η οποία έχει συσταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας."

Αναλυτικά η απάντηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα:

"Ο Πρωθυπουργός κ.Αλ.Τσίπρας στην χθεσινή του (18-5-2018) ομιλία στην Βουλή αναφέρθηκε και στο δικό μου όνομα.

Θα τον παρακαλούσα ειλικρινά , να με καλέσει μία ημέρα στο Γραφείο του, να του αναλύσω με αδιάσειστα στοιχεία πως ακριβώς ένας απολύτως ΑΘΩΟΣ άνθρωπος, που σε όλη του την ζωή αγωνίσθηκε για ιδανικά και αξίες και ύψωσε την Ελληνική Σημαία σε όλες τις χώρες του κόσμου και με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να στοχοποιηθεί για ευνόητους λόγους, να σπιλωθεί και να ενοχοποιηθεί χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο".