Επιχείρηση για παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιεί αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Νίκης και την Καρόλου Ντηλ, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τους ελέγχους πραγματοποιούν μικτά κλιμάκια ελεγκτών δημοτικών αστυνομικών , υπαλλήλων της καθαριότητας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αυτό το κάναμε και το '17 όταν άλλαξε ο νόμος και ξεκινήσαμε αυτές τις επιχειρήσεις. Θα συνεχίσουμε να τις κάνουμε σε πολύ συχνά διαστήματα. Περιμέναμε να βγουν οι άδειες, που δόθηκαν το '18 και υπήρχε προθεσμία για να βγουν δίμηνοι», ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

«Δεν εξετάζουμε μόνο όσους παραβαίνουν την άδεια χρήσης δημόσιου χώρου, θα εξετάζουμε και όσους καθυστερούν να βγάζουν την άδεια τους και όσους αργούν στις δόσεις τους, αλλά και γενικώς οποιαδήποτε παραβατικότητα έχει να κάνει με τα τραπεζοκαθίσματα. Θέλουμε να καταλάβουν και οι καταστηματάρχες, που όπως είπε και ο κ. Κιοσέγλου, δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία παραβατική, θύλακες είναι, αλλά είναι σε κεντρικά σημεία της πόλης και "βγάζουν μάτι". Θέλουμε, λοιπόν, να καταλάβουν ότι ο δήμος δεν αστειεύεται, δεν έχει εκπτώσεις, θα συνεχίσει αυτό που κάνει σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μιας που μας δίνει το δικαίωμα ο καινούργιος νόμος», πρόσθεσε η ίδια.

«Ήδη, το τελευταίο διάστημα κάναμε ελέγχους και με τη δημοτική αστυνομία και με τους ελεγκτές. Ήδη αυτοί οι έλεγχοι έχουν δουλευτεί μέσα στη Διεύθυνση Επιχειρηματία και με την εντολή της αντιδημάρχου, μπαίνουμε στη διαδικασία τώρα να κάνουμε την απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων από παραβατικά καταστήματα, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο του '17, που μας δίνει το δικαίωμα μετά την βεβαίωση της παράβασης και την απόδοση της επιστολής ότι πρέπει να συμμορφωθεί, μπορούμε να τα μαζεύουμε», εξήγησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αστυνόμευσης, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «έχουμε ετοιμάσει τις αποθήκες, έγιναν τα κλιμάκια με δημοτική αστυνομία, με Ελληνική Αστυνομία, με ελεγκτές, με οδηγούς, φορτηγά και με εργάτες από την καθαριότητα αρχίσαμε πάλι τις επιχειρήσεις αυτές».

Ωστόσο, ο κ. Κιοσέγλου επισήμανε πως σε γενικές γραμμές υπάρχει μία συμμόρφωση. «Υπάρχουν όμως κάποιοι θύλακες στη λεωφόρο Νίκης, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτό κάνουμε σήμερα», συμπλήρωσε.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr: