Ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Εντάξει", σημειώνοντας πως χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να προωθήσει προσωπικές πολιτικές, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τονίζει η δημοτική παράταξη ενώ εξουσιοδοτήθηκε να γνωστοποιήσει στην ΚΕΔΕ πως υπήρχαν δύο ισοψηφούσες διαφορετικές απόψεις για το πρόγραμμα “Κλεισθένης 1” που ρυθμίζει θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθεί την Απλή Αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο δήμαρχος, απλώς προώθησε τη δική του άποψη για το θέμα.

Να σημειωθεί πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» αποχώρησαν από την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης») της περασμένης Δευτέρας, χωρίς κανένα ψήφισμα ενώ σε συνεδρίαση της 7ης Μαΐου είχε αποφασιστεί, όπως τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμος Θεσσαλονίκης να συμμετέχει με δύο ψηφίσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Εντάξει":

«Για άλλη μία φορά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να προωθήσει προσωπικές πολιτικές, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ εξουσιοδοτήθηκε να γνωστοποιήσει στην ΚΕΔΕ πως υπήρχαν δύο ισοψηφούσες διαφορετικές απόψεις για το πρόγραμμα “Κλεισθένης 1” που ρυθμίζει θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθεί την Απλή Αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Δήμαρχος, απλώς προώθησε τη δική του άποψη για το θέμα.

Φυσικά και ο πρώτος δημότης της Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα της άποψης. Έχει όμως, πρωτίστως, την υποχρέωση να σέβεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ακόμα μια φορά «ξέχασε”.

Και φυσικά ως απόφαση, νοείται και ισχύει εκείνη που ελήφθη στη συνεδρίαση από τα Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, και όχι η εκ των υστέρων διατύπωση που γνωρίζουν μόνο ο Δήμαρχος και ο αναπληρωτής του.

Αυτές οι ενέργειες επιβεβαιώνουν πως η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ενεργεί αλαζονικά, δίνοντας την εντύπωση ότι θεωρούν τον Δήμο τσιφλίκι τους».