Βολές κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις καραστροφές που σημειώθηκαν στην πόλη μετά την κακοκαιρία της περασμένης Πέμπτης.

«Η “Ανθεκτική Πόλη Θεσσαλονίκη” δεν υπάρχει. Εδώ και χρόνια, με προπαγανδιστικό τρόπο, θέλατε να μας πείσετε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μέλος του Δικτύου, όταν καθημερινά αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

 «Πάλι κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου! Όταν, όλος ο κόσμος, γνώριζε ότι επέρχετο καταιγίδα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, δεν κάνατε το παραμικρό για να ενημερώσετε τους πολίτες», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαφάτης στηλίτευσε την εμφάνιση, στα socialmedia, φωτογραφιών συμβούλων της διοίκησης για άσχετα θέματα, λέγοντας: «Τα socialmedia τα έχτε ψωμοτύρι για τον χαβαλέ. Δεν μπορούσατε να τα ενεργοποιήσετε για να ειδοποιήσετε τους πολίτες; Να γνωρίζουν οι επαγγελματίες τι επρόκειτο να συμβεί και να σώσουν την περιουσία τους;», ρώτησε καταλογίζοντας διπλή αμέλεια στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κι αναρωτήθηκε: «Έχετε μήπως κάποιο σχέδιο για να ενημερώσετε τους πολίτες για το τι θα έκαναν μετά την καταστροφή; Για τις ενέργειες στις οποίες θα μπορούσαν να προβούν»;