Στις 15 Μαΐου και για διάστημα τριών ημερών, 6μελής αντιπροσωπεία από το Σαν Χούστο (San Justo) της περιφέρειας Σάντα Φε της Αργεντινής θα επισκεφθεί το Δήμο Παύλου Μελά.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος: «∆ιεθνής Αστική Συνεργασία (International Urban Cooperation - IUC): Βιώσιµες και Καινοτόμες Πόλεις και Περιφέρειες» και ενώ είχε προηγηθεί αρχές Μαρτίου του 2018, επίσκεψη στελεχών του Δήμου Παύλου Μελά στην πόλη της Αργεντινής, όπου και ξεκίνησε ουσιαστικά η συνεργασία των δύο πόλεων και η ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και απόψεων σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργία νέων ιδεών που με την εφαρμογή τους μπορεί να προαχθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

 Μέσω του προγράμματος προωθείται η ικανότητα πρόσβασης των συνεργαζόμενων Δήμων σε ευκαιρίες χρηματοδότησης, εφόσον θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτατου δικτύου πόλεων επεκτείνοντας ευρύτατα τις διακρατικές του επαφές και την εισερχόμενη πληροφορία.

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στις 9:30, στο ξενοδοχείο Lazart, Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής και θα γίνει η έναρξη των εργασιών του προγράμματος.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραστούν ο Πρέσβης της Αργεντινής Juan Jose Arcuri και η Πρόξενος Carolina Petryszyn, εκπρόσωποι της περιφερειακής πολιτικής ηγεσίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά και των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Η αντιπροσωπεία που θα φιλοξενηθεί στο Δήμο Παύλου Μελά, απαρτίζεται από το Δήμαρχο του San Justo και στελέχη του Δήμου και θα πλαισιωθεί με την παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνου για τη συγκεκριμένη διμερή συνεργασία.

Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δομές του Δήμου Παύλου Μελά, έργα ανάπλασης, καθώς και συναντήσεις εργασίας. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα

α)διαχείρισης απορριμμάτων,

β)πολεοδομικού σχεδιασμού και αντιμετώπισης θεμάτων αστικής διάχυσης και

γ)ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων.