Στο φλέγον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κατά τη συνέντευξη τύπου για το κοινό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών και της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο θέμα των Σκοπίων εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας».

Ο ίδιος χαρακτηριστικά τόνισε: «Παρακολουθώ με προβληματισμό τον τελευταίο καιρό τις τοποθετήσεις των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Να προκύψει μια ολοκληρωμένη και ενιαία θέση που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήγησε πως συμφωνία με 155-157 βουλευτές δεν πρόκειται να σταθεί στο μέλλον: «Ζητώ όταν και αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να έρθει με αυξημένη πλειοψηφία 2/3.»

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως ο αλυτρωτισμός όσο υπάρχει στο Σύνταγμα δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Εάν επιμείνουν η λύση για εμάς είναι η μη λύση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος δήλωσε πως «το όνομα είναι το όχημα που ξεδιπλώνεται ο αλυτρωτισμός δεν θα τους επιτρέψουμε να κλέψουν ιστορία και πολιτισμό που δεν τους ανήκουν».