Ολοκληρώθηκε η αποξήλωση και απομάκρυνση 1.770 κιλών επικίνδυνου αμιάντου από αυθαίρετο παράπηγμα στη συνοικία των Ανθοκήπων, το νοτιότερο σημείο της Ευκαρπίας, δίπλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πολύ κοντά στον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά.

Επί τόπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με την έγκριση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών, ακολούθησε η κατεδάφιση του αυθαίρετου παραπήγματος και ο καθαρισμός της περιοχής, με την άριστη συνέργεια των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης, παρουσία των Εντεταλμένων Σάκη Λαζαρίδη και Δημήτρη Αθάνατου. Επιπλέον, εκδόθηκε το σχετικό πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς με τη νέα αυτή σημαντική παρέμβαση αποκαταστάθηκε άλλη μία αυθαιρεσία, αναβαθμίζεται ο δημόσιος χώρος και επιτυγχάνεται η ασφάλεια και υγιεινή των πολιτών.

Ο δήμος σημειώνει πως οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της κοινόχρηστης γης (Καθαριότητα, αποψίλωση, κλαδέματα, απομάκρυνση μπαζών, συντηρήσεις) είναι καθημερινές, από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα θεραπεύτηκαν συνολικά 10 περιβαλλοντικές πληγές στο δήμο Παύλου Μελά.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο: