Το έργο που αφορά την κατασκευή των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων γύρω από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο οικοδομικό τετράγωνο των οδών 26ης Οκτωβρίου, Κωλέττη, Ανδρέου Γεωργίου και Κεφαλληνίας, παρουσίασε στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρους όπου γίνονται έργα στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης, ο δήμος προχώρησε στην υλοποίηση του έργου, κόστους 280.000 ευρώ, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος, λόγω της καλής σχέσης με την Περιφέρεια.

"Διαμορφώθηκε το πεζοδρόμιο γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας, έργο περίπου 300.000 ευρώ, απομένουν οι δενδροφυτεύσεις. Αυτό δεν ήταν υποχρέωση του δήμου να γίνει, ήταν υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, του ιδιοκτήτη. Δεν έγινε, όταν ξεκίνησε και τελείωσε το κτίριο, προφανώς δεν είχε συμπεριληφθεί από τον εργολάβο στις καταστάσεις. Έπρεπε να επιβαρύνει την κατασκευή και όχι τον δήμο Θεσσαλονίκης. Άλλα στην καλή σχέση που έχουμε  με την περιφέρεια το κάναμε. Ποτέ τα πεζοδρόμια δεν είναι ευθύνη του δήμου. Είναι ευθύνη του κατασκευαστή. Ο δρόμος είναι δική μας άλλα τα πεζοδρόμια των ιδιοκτητών", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.