Για το επικείμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα, τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, με χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ομιλίες κυβερνητικών παραγόντων. Θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαρτίου, με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως είναι το πρώτο Συνέδριο, που γίνεται τριήμερο, καθώς τα προηγούμενα συνέδρια διήρκησαν δύο ημέρες.

«Θα θέσουμε στους υπουργούς και στον πρωθυπουργό όλα τα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία, είτε ως προβλήματα είτε ως προκλήσεις είτε ως εκκρεμότητες. Είναι ευκαιρία, παρουσία των υπουργών και του πρωθυπουργού να δεσμευτούν ότι ζητήματα, που εκκρεμούν, προβλήματα, που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα θα λυθούν. Ως τέτοια ευκαιρία και μόνο βλέπουμε το συνέδριο αυτό», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την παρέμβασή του.