Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς και στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη σχετικά με το πάγιο αίτημα για την απόδοση του Στρατοπέδου «Ζιάκα» στην τοπική κοινωνία, απέστειλαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Να σημειωθεί  ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και γειτνιάζει με τον οικισμό Δενδροποτάμου της Δ.Κ. Μενεμένης.

Αναλυτικά η κοινή επιστολή:

"Επειδή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην ΚΑΘ (Κεντρικής Αγορά Θεσσαλονίκης) Α.Ε. (Λαχαναγορά), σας γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (Δ.Κ.Κορδελιού) και σε επαφή με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Δ.Κ. Μενεμένης, οικισμός Δενδροποτάμου).

Η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στον πρώην  Δήμο Κορδελιού και ήδη Κορδελιού-Ευόσμου αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ταυτόχρονα υπόσχεση της Πολιτείας.

Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και υποδομών αναψυχής θα αναβαθμίσει την περιοχή προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών και των δύο Δήμων μας. Θα συμβάλλει στην άρση της περιβαλλοντικής υποτίμησης και υποβάθμισης που υφίσταται η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αύξηση του πράσινου ισοζυγίου στην περιοχή και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην ΚΑΘ ΑΕ και σε οποιονδήποτε άλλο πλην του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης τόσο της παρούσας όσο και των προηγουμένων Κυβερνήσεων προς απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες".