Στην κατεδάφιση ενός κτιρίου προχώρησε χθες, Τετάρτη, ο δήμος Παύλου Μελά, το οποίο βρισκόταν στα Νεόκτιστα Σταυρούπολης, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δίπλα στην οδό Λαγκαδά και στην αρχή μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση των Νεοκτίστων ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και η περιοχή παραδόθηκε αναπλασμένη στους πολίτες, όμως στη βορειοδυτική πλευρά, ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο 70 τ.μ. σε ιδιωτικό οικόπεδο 240 τ.μ. μεταξύ των οδών Τσαλδάρη και Βάρναλη, επί της οδού Θηβών, νότιο σύνορο του Νοσοκομείου και μάλιστα σε μια περιοχή που παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια έντονα κοινωνικά προβλήματα και ανασφάλεια λόγω της λειτουργίας μονάδας απεξάρτησης στο χώρο του Ψ.Ν.Θ., είχε μετατραπεί σε κέντρο χρήσης – διακίνησης ναρκωτικών, λόγω της δράσης εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών εκτός προγράμματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, το εν λόγω κτίριο είχε μετατραπεί σε ουρητήριο και χωματερή και οι πεζοί φοβισμένοι έκαναν παράκαμψη για να αποφύγουν τους τοξικοεξαρτημένους που μάλωναν μεταξύ τους για τη δόση τους και τρυπούσαν τις φλέβες τους. Οι συνεχείς καταγγελίες και οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αλλά και η χρόνια εγκατάλειψη που το είχε καταστήσει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, οδήγησαν τους ιδιοκτήτες και το δήμο, να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια και να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη σοβαρή αυθαιρεσία.

Παρουσία του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του Δημήτρη Αθάνατου υπεύθυνου για την καθημερινότητα των πολιτών και την άμεση επέμβαση, της Πολιτικού Μηχανικού Ελένης Καραγιάννη εκ μέρους των ιδιοκτητών, κατεδαφίστηκε το οίκημα, και απομακρύνθηκαν μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά από το οικόπεδο, ως μια συνέχεια των παρεμβάσεων και της συνδρομής των Υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά, στην αποκατάσταση εστιών μόλυνσης και ρύπανσης.

Δείτε τις φωτογραφίες από την επιχείρηση κατεδάφισης: