Κατά των πλειστηριασμών τάσσεται η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) δήμου Θεσσαλονίκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Όπως επισημαίνει η ΔΑΚΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ξέχασε τα όσα έλεγε ως αντιπολιτευόμενο κόμμα, κατακευραυνώνοντας τους πλειστηριασμούς, προχωρώντας σήμερα στην κατάσχεση της περιουσίας «απλών πολιτών βγάζοντας στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 23% και οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα έχουν χάσει περίπου το 50% του μισθού τους. Σήμερα που οι μισθοί των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα κυμαίνονται στα 480,00 € με πλήρη καταπάτηση του ωραρίου εργασίας.  Σήμερα που οι συνταξιούχοι ζούνε με πενιχρές συντάξεις φτώχειας. 

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ξεχνά το σύνθημα του ΣυΡιΖα, ως αντιπολίτευση (κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη) και ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (από χθές 21/2/2018) κατάσχοντας την περιουσία των απλών πολιτών βγάζοντας στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία.

Μόνο για τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί 639 ηλεκτρονικές εκποιήσεις και σύντομα θα φτάσουν τις 1000 ανά μήνα.

Άλλη μία κόκκινη γραμμή καταπατάται από τους ίδιους τους εργατοπατέρες τις αριστεράς: την κυβέρνηση του ΣυΡιΖα».