ΔΑΚΕ Δ. Θεσσαλονίκης: Οι απόψεις Μπουτάρη για το Σκοπιανό προσβάλλουν εμάς και τους πολίτες

|
THESTIVAL TEAM

Την αντίθεσή της με τις απόψεις, που εκφράζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφορικά με το Σκοπιανό, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σημειώνει πως η πρόταση για αλλαγή της ονομασίας του αερδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ αποτελεί προσωπική άποψη του κ. Μπουτάρη και προσβάλλει «τόσο εμάς τους εργαζόμενους, αφού αποτελεί τον επικεφαλής πολιτικό μας προϊστάμενο, όσο και τους πολίτες του Δήμου μας οι οποίοι αντέδρασαν με όλους τους δημοκρατικούς τρόπους, από την πρώτη στιγμή».

Παράλληλα, η ΔΑΚΕ του δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τον δήμαρχο να ασχοληθεί με την καθημερινότητα της πόλης «για την οποία μόνο εκείνος είναι υπερήφανος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική αλλά ούτε και «ν’ ανοίγει» θέματα, που δεν τον αφορούν.

Η προσωπική του γνώμη είναι σεβαστή και έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να την εκφράζει αλλά όχι να αποτελεί δημόσια θέση, που να εκπροσωπεί το σύνολο του Δήμου Θεσσαλονίκης κυρίως όταν το σύνολο της πόλης έχει διαφορετική θέση.

Η στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο μείζων θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και κυρίως η περαιτέρω θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12.02.2017, που ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, να γίνει αλλαγή της ονομασίας του Αεροδρομίου «Μακεδονία» κι όλων όσων φορέων φέρουν το όνομα «Μακεδονία», ως ένδειξη «καλής θέλησης» της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις αποτελούν προσωπικές του θέσεις οι οποίες προσβάλλουν τόσο εμάς τους εργαζόμενους, αφού αποτελεί τον επικεφαλής πολιτικό μας προϊστάμενο, όσο και τους πολίτες του Δήμου μας οι οποίοι αντέδρασαν με όλους τους δημοκρατικούς τρόπους, από την πρώτη στιγμή.

Στον κ. Δήμαρχο θα συνιστούσαμε ν’ ασχοληθεί με την Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητά της, για την οποία μόνο εκείνος είναι υπερήφανος και να του υπενθυμίσουμε την σπάνια παρέμβαση, που έκανε η Ακαδημία Αθηνών: “Πως ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του”».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.