Να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.

«Πιο πολλές πιθανότητες έχει ο Μπουτάρη,ς αν ξαναβάλει υποψηφιότητα, να βγει δήμαρχος Σκοπίων παρά δήμαρχος Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο επικεφαλής των «Εντάξει», στη διάρκεια συνέντευξής Τύπου, που παραχώρησε σήμερα.

Ο ίδιος τόνισε πως το αίτημα για παραίτηση από την πλευρά του δεν είναι πυροτέχνημα, καθώς έρχεται μετά τις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στη γειτονική χώρα, όπου την αποκάλεσε με το συνταγματικό της όνομα, μετά τις προτάσεις του για το ζήτημα της ονομασίας, τους χαρακτηρισμούς του για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και τέλος μετά τις δηλώσεις περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Κάνει προτάσεις, θέτει προβληματισμούς και αργότερα προσπαθεί να βγάλει όλους τους Έλληνες τρελούς, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις- προτάσεις, που ούτε η Σκοπιανή πλευρά θα έθετε και όλα αυτά στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

«Είπε ακόμα ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας και μας προτρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χάσαμε. Η πιο καλή υπηρεσία που έχει ο δήμαρχος να προσφέρει στην πόλη είναι να παραιτηθεί. Δήμαρχε ζήτα συγνώμη και φύγε», κάλεσε τον κ. Μπουτάρη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον κ. Μπουτάρη ότι περπατάει αγκαλιασμένος με το ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μονοπάτι για το Σκοπιανό. Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχουν κοινή πλεύση τόσο για το όνομα όσο και για τα συλλαλητήρια. «Χωρίς να είναι δουλειά του, αλλά συντονισμένος με την κυβέρνηση, αλλά και πολλές φορές πιο μπροστά από αυτή. Είτε ο σύγχρονος προφήτης Ιωάννης ο Βαπτιστής, είτε ως λαγός της κυβέρνησης και επειδή το πρώτο δεν συμβαίνει μάλλον συμβαίνει το δεύτερο», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

«Τον παρακάλεσα να μην ασχολείται με το Σκοπιανό και να περιοριστεί στα καθήκοντα του δημάρχου. Γιατί δεν είχε ούτε την γνώση, ούτε την πληροφόρηση, ούτε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο για να κάνει παρεμβάσεις για το Σκοπιανό ζήτημα. Όχι μόνο δεν άκουσε αλλά έφτασε στο σημείο να υπερβεί τα εσκαμμένα», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει».

Ακόμη, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο κ. Μπουτάρης είναι να κάνει αυτό που θέλει η πλειοψηφία, να παραιτηθεί.

Αναφερόμενος δε στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου, ο κ. Καλαφάτης είπε πως αντιλαμβάνεται τη μεγάλη οργή, που αυτές δημιούργησαν, ωστόσο σημείωσε πως είναι μακριά από αυτόν υβριστικά και απειλητικά σχόλια. «Εμείς αυτά που έχουμε να πούμε τα λέμε δημοσίως με τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς. Δεν διοργανώνουμε διαμαρτυρίες για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Καλαφάτης ανέφερε πως δείχνει την αμηχανία και τον πανικό της παράταξης, σημειώνοντας πως δεν παίρνει θέση για το κεντρικό ζήτημα.