Να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα της σχολικής στέγης ζητούν οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας .

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔΚ-ΚΜ ,όπου αποφασίστηκε να κατατεθεί νέο αίτημα προς τον πρωθυπουργό για συνάντηση, όπου θα συζητηθούν οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε σχολικά συγκροτήματα και σχολικές αίθουσες στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί πως ανάλογο αίτημα είχε σταλεί και πριν από έξι μήνες.

 «Βλέπουμε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί με τους οποίους συζητήσαμε, ουσιαστικά κωφεύουν. Και δεν φεύγουν τα κοντέινερ από τον Εύοσμο, ή δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε διδακτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού με την κ. Νοτοπούλου και έχουμε στείλει σχετικά έγγραφα. Απάντηση όμως δεν πήραμε. Δεν θα το αφήσουμε αυτό το θέμα γιατί είναι άκρως αυτοδιοικητικό που έχει σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας απαιτούνται συνολικά 102 διδακτήρια και δεκαεπτά αγορές οικοπέδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΕΔ, ενώ σε 27 δήμους χρειάζονται επειγόντως επισκευές στα σχολικά συγκροτήματα και προσθήκες αιθουσών.