Τη φράση «μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι» χρησιμοποιήσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την αλλαγή στις ονομασίες του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Θα συνιστούσα στον κ. Μπουτάρη να συνέλθει στον εαυτό του γιατί έχει ξεφύγει. Να συνειδητοποιήσει ότι είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα και να μην θέλει να μετατρέπεται σε ασκούντα εξωτερική πολιτική», σχολίασε ο κ. Κυρίζογλου, πριν τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Επίσης, όσο είναι δήμαρχος και λέει τις απόψεις του, καλό θα ήταν να τις συζητήσει πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο, στην ημερήσια διάταξη κάποιας συνεδριάσεως να βάλει συγκεκριμένο θέμα και κατόπιν εξουσιοδοτημένος από το δημοτικό του συμβούλιο να λέει τα όσα λέει. Διαφορετικά ισχύει για αυτόν, μωραίνει ο κύριος, ον βούλεται απωλέσαι. Ο κ. Μπουτάρης λέει να αλλάξει το ΚΤΕΛ ονομασία παραδείγματος χάριν ή το αεροδρόμιο Μακεδονία για να μην προκαλεί τη σύγχυση στο επιβατικό κοινό. Είπε επίσης π.χ. να ονομαστεί "Νίκος Γκάλης", ας ονομαστεί κατά την δική του άποψη αφού έχει ξεφύγει, "Γιάννης Μπουτάρης"», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης.