Απ. Τζιτζικώστας: Είναι η κατάλληλη ώρα για να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο “Μακεδονία” (VIDEO)

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την πεποίθηση πως μπορούμε να πετύχουμε να μην συμπεριλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είναι λάθος η κυβέρνηση να ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις με την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου. Η εθνική μας γραμμή είναι ότι σήμερα οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που είναι να μην συμπεριλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη του “1ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης”.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρουσιάσει τη στρατηγική της, με την οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις αυτές και σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η ώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να πετύχουμε λύση χωρίς τον όρο “Μακεδονία”», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του στο συνέδριο σημείωσε πως εθνική προτεραιότητα είναι η προσέλκυση επενδύσεων, ενώ έκανε λόγο για άμεση ανάγκη μείωσης της φορολογίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα έργα και στις δράσεις της ΠΚΜ, ενώ τόνισε πως η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν ριζικά. “Η Κεντρική Μακεδονία είναι ο εθνικός πρωταθλητής στην απορρόφηση των κονδυλίων με 523 έργα και δράσεις να υλοποιούνται σε όλους τους τομείς. Τελικός στόχος της διοίκησής μας είναι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη περιφέρεια που θα βγει από την κρίση”,πρόσθεσε. 

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.