Σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, άσκησε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως η πόλη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Καλαφάτης είπε πως πρέπει να γίνει μία εις βάθος συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα πρέπει να συζητηθεί και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

“Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη. Δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε άποψη. Είμαστε εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι και πληροφορημένοι”, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Παράλληλα, μιλώντας για τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη μέσα σε οίκο ανοχής, τόνισε πως δεν θα ασχοληθεί μετά όσα είπε για τις προσωπικές του επιδόσεις, καθώς τον ενδιαφέρουν οι δημαρχιακές του επιδόσεις.

“Δεν δίνεις συνέντευξη ως Γιάννης Μπουτάρης. Δεν θα σε καλούσε κανείς αν δεν ήσουν δήμαρχος. Λειτουργείς σαν σελέμπριτι και η πόλη δεν έχει ανάγκη από σταρ, έχει ανάγκη από δήμαρχο”.