Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στηρίζει η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου. Μάλιστα αναμένεται να προτείνει την έκδοση ψηφίσματος στήριξης της πρωτοβουλίας αυτής, στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Πέτρο Σούλα, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού να σταθεί απέναντι στους παραχαράκτες της ιστορίας, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

«Το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με έντονη αγωνία τις εξελίξεις, απαιτώντας η οριστική λύση να είναι ακλόνητα ευθυγραμμισμένη με την ιστορική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι μόνο ελληνική. Αφουγκραζόμαστε την ανησυχία και την αγωνία όλων των Ελλήνων που για ακόμη μια φορά θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους παραχαράκτες της ιστορίας που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονικής γης», σημειώνει ο κ. Σούλας.