Με χιουμοριστικό τρόπο ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης θέλησε να απαντήσει σε όσους λένε ότι δεν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος λόγω της ηλικίας του αλλά και λόγω αρρώστιας.

«Τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100. Δεν θα πεθάνω τόσο εύκολα, έχω μπει και σε πρόγραμμα διατροφής και από εκεί που με παίρνε ο αέρας και ήμουν 67-68 κιλά έχω πάει στα 70-71. Η μάνα μου πέθανε στα 96, η γιαγιά μου στα 102. Εγώ υπολογίζω στα 102», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης συμμορία. Όπως είπε δουλεύουν ασταμάτητα δεν έχουν ωράριο και προσωπική ζωή. «Και οι 8 μαζί με τους εντεταλμένους συμβούλους ήταν υπέροχοι λέμε συχνά πυκνά».

taris-242542.jpg

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε το έργο της διοίκησης του μέχρι τώρα αλλά ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια.

 Αρχικά μίλησε για ακόμα μία φορά για το θέμα του ανοίγματος στην πόλη και της εξωστρέφειας το οποίο όπως σημείωσε πέτυχε η διοίκηση του δήμου με συστηματική δουλειά.

Ο κ. Μπουτάρης  αναφέρθηκε και στον τρόπο που διαχειρίστηκε ο δήμος το προσφυγικό τον οποίο χαρακτήρισε επιτυχημένο.

Όσον αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως δημιουργήθηκαν προβλήματα και θα δημιουργηθούν κι άλλα, ωστόσο αυτό όπως είπε είναι φυσικό, ενώ σημείωσε πως αν δεν αποκτηθούν αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό δεν θα λυθεί.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση πως το 2018 θα είναι η αφετηρία για την υλοποίηση σημαντικών έργων. Όπως τόνισε ξεκινήσουν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Πλατεία Ελευθερίας, επέκταση Παλαιάς Παραλίας, δεύτερη φάση Αγίας Σοφίας και έργα σχολικής στέγης).  Παράλληλα θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ θα προχωρήσει η συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα παράλληλα με τη συμμετοχή στο δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μπουτάρης στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και όπως είπε θεωρεί ότι θα είναι έτοιμό τα επόμενα 2 χρόνια.

Σε ερώτηση για το αν είναι ευχαριστημένος για όσα πετύχει η διοίκηση του μέχρι τώρα, ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως έχουν γίνει λάθη, αλλά είναι πολύ ευχαριστημένος από την εξωστρέφεια που έχει αποκτήσει η πόλη και ευχαριστημένος από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη.

Ακόμα ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τους αποστασιοποιημένους δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας, τονίζοντας πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πλέον είναι ανεξάρτητος άρα δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη, με τον Ανδρέα Κουράκη είπε πως υπάρχουν ακόμα διαφωνίες ενώ για τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, τόνισε πως παρά τις διαφωνίες οι σχέσεις τους έχουν εξομαλυνθεί.

Τέλος αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη θέση του πως είναι λάθος να γίνονται συλλαλητήρια την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.