Τζιτζικώστας ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στην Κεντρική Μακεδονία

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Πρώτος σε δημοφιλία μεταξύ όλων των πολιτικών προσώπων στην Κεντρική Μακεδονία είναι ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως προκύπτει από το Πολιτικό Βαρόμετρο «Εγνατία Point of View», που παρουσιάζει το voria.gr. Μάλιστα, το ποσοστό των πολιτών που έχουν θετική γνώμη για τον περιφερειάρχη είναι κατά 23% μεγαλύτερο από τον δεύτερο σε δημοφιλία πολιτικό.

Οι θετικές γνώμες των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας για τον κ. Τζιτζικώστα μετρήθηκαν στο 57,2%, ποσοστό που είναι στο επίπεδο και της προηγούμενης μέτρησης και αποδεικνύει πως ο περιφερειάρχης δεν υφίσταται καμιά φθορά. Το Πολιτικό Βαρόμετρο είναι άλλωστε εξαμηνιαίο.

Σύμφωνα με την ποιοτική ανάλυση των δεδομένων της έρευνας, ο κ. Τζιτζικώστας προκύπτει ότι έχει σημαντική διείσδυση και σε πολιτικούς χώρους πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, η επιρροή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι μεγαλύτερη των πολιτικών φορέων της κεντροδεξιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι θετικές γνώμες για τον κ. Τζιτζικώστα είναι στο 57,2% και ο αμέσως επόμενος είναι ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, με 34,9% και ακολουθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με 33,9%, η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή με 33,2% και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη με 31,2%.

tzik.png

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.