Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της απόφασης της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ...

για να αναθέσει την επισκευή των απορριμματοφόρων σε ιδιωτικά συνεργεία. Στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το διαγωνισμό, τίθενται συνολικά οι δημοτικοί υπάλληλοι του νομού Θεσσαλονίκης, υπό το φόβο μήπως ανοίξει ο δρόμος για την εκχώρηση σε ιδιώτες αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού Θεσσαλονίκης έπειτα από σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την προσεχή Τετάρτη, οπότε πρόκειται να διενεργηθεί ο επίμαχος διαγωνισμός.

Στο μεταξύ μερίδα των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης καλεί τη δημοτική αρχή να φροντίσει άμεσα για την επιστροφή στη διεύθυνση Καθαριότητας όσων υπαλλήλων πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά είναι αποσπασμένοι σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Η ανάγκη αυτή καθίσταται επιτακτική λόγω και των πιεστικών προβλημάτων στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία