Απάντηση στα δημοσιεύματα που της καταλογίζουν «άγνοια» για τον αριθμό των υπαλλήλων στα γραφεία πληρωμής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), δίνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο, που δημοσιεύει το protothema.gr, από την περασμένη εβδομάδα, όταν η αντιδήμαχρος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα έντονα παράπονα δημοτών για τις πολύωρες αναμονές στα γραφεία. Στο βίντεο ακούγεται η ίδια να ρωτάει τους υπαλλήλους του δήμου πόσα άτομα απασχολούνται στα ταμεία, λέγοντας τους να διαθέσουν κι άλλο προσωπικό. Οι υπάλληλοι της απαντούν πως εκείνη πρέπει να δώσει εντολή για να ενισχυθεί το προσωπικό.

Σήμερα, η κ. Αγγελίδου διευκρινίζει, με ανακοίνωσή της, πως απασχολούνται συνολικά έξι υπάλλοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ υπογραμμίζει πως «οι τίτλοι που συνοδεύουν τα δημοσιεύματα, οι οποίοι μου καταλογίζουν προσωπικά άγνοια για τον αριθμό των υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είναι παραπλανητικοί και δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία των γεγονότων».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Καταρχάς δεν πρόκειται για ταμεία, αλλά για γραφεία που ελέγχουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση βεβαίωσης πληρωμής του Τ.Α.Π. Η εν λόγω υπηρεσία είχε καταργηθεί πριν από τρία χρόνια και επαναλειτούργησε από τον περασμένο Αύγουστο και ενόψει της αλλαγής του έτους η προσέλευση του κόσμου παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη. Αυτή τη στιγμή, κατόπιν ενεργειών της Διεύθυνσης Οικονομικών, απασχολούνται συνολικά έξι έμπειροι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο διεκπεραιώνουν αποκλειστικά υποθέσεις τελών μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Τους ενδιαφερόμενους πολίτες εξυπηρετούν επίσης και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της ίδιας υπηρεσίας, εφόσον το επιτρέπουν τα δικά τους καθήκοντα, ενώ, κατόπιν νεότερου αιτήματος της Διεύθυνσης Οικονομικών, ήδη τρία άτομα βρίσκονται στη διαδικασία μετακίνησης για περαιτέρω στελέχωση του γραφείου. Οι τίτλοι που συνοδεύουν τα δημοσιεύματα, οι οποίοι μου καταλογίζουν προσωπικά άγνοια για τον αριθμό των υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, είναι παραπλανητικοί και δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία των γεγονότων».