Τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό και την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης παρουσίασαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, στο δημαρχείο.

Ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολικών μονάδων και τις απαλλοτριώσεις, διευκρίνισε: «Έχουμε συνάψει 21 συμβάσεις με την Α.Ε. Κτιριακές Υποδομές – πρώην ΟΣΚ – οι οποίες καταργήθηκαν μονομερώς από πλευράς της ΚΤΥΠ, που θα προβεί σε δανειοδότηση της τάξης των 400.000.000€ μέσω της ΕΤΕπ, προκειμένου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει προς τα σχολεία, κάτι που θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει σύντομα, αλλά είναι μια εξέλιξη. Στην Αθήνα έχει πλέον εφαρμοστεί το σύστημα κατασκευής σχολείων με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με κρατική εγγύηση, το οποίο έχει πολύ καλά αποτελέσματα, γιατί μέσα στους όρους της σύμβασης περιλαμβάνεται και η ετήσια συντήρηση και φύλαξη της σχολικής μονάδας, παράλληλα με την υλοποίησή της».

Ο κεντρικός δήμος έχει "χάσει" 18 χώρους που προορίζονταν για την ανέγερση σχολείων, εκ των οποίων 7 παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι αποχαρακτηρίστηκαν, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ώριμες μελέτες για εννέα σχολικά συγκροτήματα.

dhmos.png

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχει σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Παπαδημητρίου: «Από την πλευρά μας προτείναμε να περιλαμβάνεται και η αξία της απαλλοτρίωσης στις συμβάσεις με τις ΣΔΙΤ και να παρατείνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανεισμού, μέχρι να περιέλθει το σχολείο στη διαχείριση του Δήμου. Είναι η μοναδική λύση όταν δεν υπάρχουν κρατικά χρήματα. Είναι μεγάλες οι ανάγκες και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν σχολεία χωρίς ΣΔΙΤ. Ελπίζω ότι, εάν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε έγκριση της συγκεκριμένης αντίληψης  – εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018  – θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις προκηρύξεις, καθώς ήδη έχουμε έτοιμους φακέλους με ώριμες μελέτες από τις υπηρεσίες του δήμου».

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, αναφέρθηκε εκτενώς στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο βρίσκεται, όπως ο ίδιος παρατήρησε, στο τελικό στάδιο, ενώ σε επίπεδο σχεδιασμού εναπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. «Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μετά την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από την οποία εγκρίθηκε το Σχέδιο, αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο, απ’ όπου αναμένεται να συζητηθεί, έπεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Εάν υπάρξει ο ανάλογος, όπως ελπίζουμε, βηματισμός, θα έχουμε τη δυνατότητα για έναν σχεδιασμό διαφορετικό και με μεγάλο ενδιαφέρον,  παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς τις χρήσεις γης.  Γίνεται πλήρης εκμετάλλευση όλων των εκτός σχεδίου περιοχών, οι οποίες και εντάσσονται στο Σχέδιο, εκτός από τις περιαστικές περιοχές, όπως ο Κέδρινος Λόφος και το Σέιχ Σου, που είναι και παραμένουν χώροι πρασίνου. Οι συντελεστές δόμησης των περιοχών μένουν περίπου ως έχουν μέχρι σήμερα, γιατί δεν θέλουμε να απαξιώσουμε την αξία των ακινήτων που έχουν αυξημένο συντελεστή δόμησης στο ιστορικό εμπορικό κέντρο και όχι μόνο, ενώ υπάρχουν θέματα με τις χρήσεις γης οι οποίες είναι δεσμευτικές, αλλά όλες τους τακτοποιούνται με το νέο Σχέδιο», είπε ο ίδιος.

proter.png

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος δήλωσε ότι προχωρά το master plan: "Είμαστε σε καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για την ΔΕΘ-Helexpo. Επισημαίνω την αναγκαιότητα για το ειδικό χωρικό σχέδιο της ΔΕΘ, με την οποία έγιναν ειδικές συναντήσεις για τα θέματα που σχετίζονται με τις κατευθύνσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, οι οποίες θα σταθμηστούν στο χωρικό σχέδιο που θα ανταπτυχθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι διαμέσου του ειδικού χωρικού σχεδίου θα μπορέσει να προχωρήσει το maste plan της Έκθεσης" υποστήριξε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε: "Αυτό δημιουργεί πολύ σημαντικές προϋποθέσεις για την πόλη. Είναι εφικτός ο στόχος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενός υπερτοπικού χώρου, πολιτισμού και πρασίνου στο μισό περίπου της Έκθεσης".

Για την πολιτική που ακολουθείται σε σχέση με τα διατηρητέα κτίσματα, ο κ. Παππάς εξήγησε πως «υπάρχει μια προσπάθεια που σχετίζεται με τα διατηρητέα, για τα οποία δημιουργείται ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους φορείς για να δοθούν λύσεις σε όσους κατέχουν τα ακίνητα και δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν. Παράλληλα με τους φορείς, έγιναν συναντήσεις με τους υπευθύνους της Έκθεσης για να προχωρήσει το δικό τους master plan, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται να μετατραπεί η μισή και πλέον έκταση σε χώρο πολιτισμού και πρασίνου, που δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις για την πόλη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σημαντικά είναι και τα θέματα γύρω από τη Νοτιοανατολική Πύλη, όπως και αυτά που σχετίζονται με την ανάπτυξη χώρων πρασίνου στη δυτική πλευρά της πόλης, στην περιοχή του παλιού Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν το master plan του λιμανιού και το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης από τη νέα εταιρία που έχει αναλάβει την ανάπτυξή του, θέματα για τα οποία έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας. Θα ακολουθήσει η τελική εισήγηση από την υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις της διοίκησης τις οποίες και θα εισηγηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους και σε οποιαδήποτε πρόταση, μπορούμε να δεχτούμε παρεμβάσεις  προς όφελος της πόλης».

Ακόμη, ο κ. Παππάς, έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων και στις θεσμικές προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης. «Επιμένουμε στα θέματα των απαλλοτριώσεων που σχετίζονται με τις άρσεις και τους αποχαρακτηρισμούς, γιατί αυτά είναι που μας απασχολούν για πάρα πολλά χρόνια και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν», σημείωσε.

dhmo1.png

Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα πεδία στα οποία επικεντρώνει η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού είναι:

  • Απαλλοτριώσεις που έχουν να κάνουν με διανοίξεις οδών (Από το 1900 έως σήμερα εκκρεμούν θέματα σχετικά με βασικές οδούς όπως: Καζαντζάκη, Καλού, Αγ. Δημητρίου, Ανατολικής Θράκης, Σόλωνος).
  • Απαλλοτριώσεις ζωτικής σημασίας στην περιοχή του Επταπυργίου, ενός μνημείου που πρέπει να αναδειχθεί (αναπλάσεις οδών Κάστρων, Επταπυργίου, Ευσεβίου, Στουρνάρα).
  • Απαλλοτριώσεις κατά μήκος των Βυζαντινών τειχών για δημιουργία χώρων πρασίνου στην περιοχή της ΝΑ Πύλης (88 στρέμματα δημόσιας γης και 103 στρέμματα δεσμευμένων ιδιωτικών εκτάσεων – τερματικός σταθμός Μετρό και πλήθος απαλλοτριώσεων.
  • Διάνοιξη της οδού Ψελλού η οποία κρίνεται ζωτικής σημασίας, ώστε να μην αποχαρακτηριστούν βασικοί χώροι (όπως οι πέντε χώροι των κληρονόμων Τσιπίτση), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, το Πράσινο Ταμείο και με άλλες υπηρεσίες.

Ακολούθως, ο κ. Παππάς, αναφέρθηκε στους αποχαρακτηρισμούς κοινόχρηστων χώρων, χώρων σχολείων και κοινωφελών, παρουσιάζοντας ανάλογους πίνακες, σύμφωνα με τους οποίους οι κοινόχρηστοι χώροι που αποχαρακτηρίστηκαν ανέρχονται σε 8.223, 70 τ.μ., οι αποχαρακτηρισμοί σχολικών χώρων σε 15.519,83 τ.μ., ενώ υπάρχουν και αποχαρακτηρισμοί για αθλητικές εγκαταστάσεις και πολιτιστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει απώλεια 40 χώρων, συνολικής έκτασης 35.045 τ.μ.

Αναφορικά με τις προτάσεις για απαλλοτριώσεις που έχουν αποσταλεί στο Πράσινο Ταμείο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος τόνισε: «Υπάρχουν προτάσεις που έχουν αποσταλεί στο Πράσινο Ταμείο και έχουν γίνει απαλλοτριώσεις χωρίς δικαστική απόφαση άρσης, περί τα 3.594.325€, υπάρχουν απαλλοτριώσεις κατόπιν επανεπιβολής, περί τα 3.015,063,84€ και υπάρχουν αιτήματα απαλλοτριώσεων που έχουν αποσταλεί αλλά δεν έχουν γίνει δεκτά. Αυτά που έχουν γίνει δεκτά είναι ζωτικής σημασίας γιατί μας δίνουν το έναυσμα να προχωρήσουμε στις άρσεις και στις απαλλοτριώσεις που είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτούς τους χώρους. Υπάρχουν και μερικά αιτήματα που δεν έχουν τύχει θετικής γνωμοδότησης,  μεταξύ των οποίων είναι η διάνοιξη της Μαραθώνος και ο χώρος πρασίνου και παιδικής χαράς στην οδό Τούσα».

rema.png

Ο κ. Παππάς έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρέμα Κυβερνείου, διευκρινίζοντας: «Από το 1992 υπάρχει ήδη συγκεκριμένη απόφαση από την οποία προκύπτει ότι αυτό που θεωρείται ρέμα έχει αποδοθεί στην ΕΥΑΘ. Αυτό σήμερα υπάρχει και έχει δημιουργηθεί ως χώρος πρασίνου, έχει ήδη μεταμορφωθεί. Το υπόλοιπο τμήμα, τα δύο Οικοδομικά Τετράγωνα, είναι χαρακτηρισμένα πριν από πολλά χρόνια ως χώροι πρασίνου και παιδικής χαράς. Η Κεντρική Διοίκηση, το Κράτος και ο Δήμος, δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απαλλοτρίωσης στην ιδιοκτησία των κληρονόμων Μωραΐτη. Υπάρχει μια άποψη που ισχυρίζεται ότι όλο αυτό είναι κοίτη του ρέματος. Η δική μας απάντηση είναι ότι το ρέμα από το 1992 έχει αποδοθεί στην ΕΥΑΘ, ενώ οι υπόλοιπες εκτάσεις θεωρούνται οικοπεδικές και όχι μόνο. Γι’ αυτές τις εκτάσεις, από το 2002 υπάρχει απόφαση του Διοικητικού  Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ότι η Διοίκηση οφείλει ή να το απαλλοτριώσει ή να το αποχαρακτηρίσει.

Η Διοίκηση, δηλαδή το Υπουργείο Περιβάλλοντος – άρα και ο Δήμος – δεν προέβη σε αυτές τις κινήσεις και το 2013, το Σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης έφτασε στο ΣτΕ, το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης και την απόδοσή της στο Δημόσιο. Έκτοτε, το ΥΠΕΝ χρονοτριβεί με το θέμα, επέβαλε στον Δήμο Θεσσαλονίκης να κάνει την οριοθέτηση του ρέματος και ενόψει της διαδικασίας η Διοίκηση έχει ήδη πληρώσει πρόστιμα ύψους 75.000€, γιατί δεν συμμορφωνόμαστε με τον αποχαρακτηρισμό. Ακόμη, έχουν επιδικαστεί και άλλα πρόστιμα που έχει πληρώσει μόνο το ΥΠΕΝ, ενώ έρχονται οι αιτιάσεις από τους κληρονόμους Μωραΐτη, οι οποίοι ζητούν διαφυγόντα κέρδη, επειδή εδώ και χρόνια δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την περιουσία τους και υπάρχει και η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που αναμένεται να μας θέσει προ των ευθυνών μας επειδή δεν προχωρήσαμε στον αποχαρακτηρισμό του χώρου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέφρασε τις θέσεις του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πολλές φορές. Η άποψή μας είναι ότι υπάρχει πολεοδομική αναγκαιότητα για τη διατήρηση των χώρων, αλλά υπάρχει παράλληλα και το θέμα της χρηματοδότησης. Ζητάμε συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο, αλλά μας παραπέμπουν στο 2018».

dimos2.png

Επιπροσθέτως, ο κ. Παππάς, τόνισε: «Ο δήμος πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αν πούμε ότι όλη η ευρύτερη περιοχή είναι ρέμα, θα υποστούμε τα δεινά σε σχέση με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, η οποία θα ακολουθήσει. Διότι οι ιδιοκτήτες ζητούν, εκτός από την απαλλοτρίωση, τα διαφυγόντα κέρδη τους από το 2002. Εάν δεν είναι ρέμα και είναι χώρος πρασίνου και παιδικής χαράς, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία  και το ΥΠΕΝ αποφασίσει τη διατήρηση αυτών των χώρων, τότε θα πρέπει να γίνει πράξη τακτοποιήσεως και αναλογισμού και οι παρόδιοι ιδιοκτήτεςνα πληρώσουν κάποια χρήματα, γιατί ωφελούνται από το πράσινο. Εικάζω ότι γι’ αυτό υπάρχει αυτή η δυστροπία, για να κρυφτούμε όλοι πίσω από το ρέμα και να μην δούμε τα πραγματικά πολεοδομικά περιστατικά. Εμείς πρέπει να μιλάμε αντικειμενικά χάριν δημοσίου συμφέροντος και αυτό κάνουμε».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του Ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" στην Τούμπα, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε επιστολή από την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με την οποία προχωρά η εκταμίευση των χρημάτων για την ανέγερση ενός πάρκου για παιδιά και ΑμεΑ.

"Αν δεν καταβληθούν τώρα τα χρήματα και μπει το έργο στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2017 θα καθυστερήσουμε έναν χρόνο. Όταν καταβληθούν αυτά τα λεφτά, θα προχωρήσουμε αμέσως μετά τις γιορτές" τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως "πρόκειται για μια παιδική χαρά μοντέρνας αντίληψης και όλα θα είναι παντού. Δεν γίνονται άλλες για τα ΑμεΑ και άλλες για "κανονικούς" ανθρώπους".