Η αντιπολιτευτική τακτική του Κώστα Ζέρβα έχει προκαλέσει εδώ και καιρό την έντονη δυσαρέσκεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και πολλών εκ των στελεχών της «Πρωτοβουλίας», οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ως ξένο σώμα τον πρώην αντιδήμαρχο.

Μπορεί τυπικά ο Κώστας Ζέρβας να ανήκει στην ομάδα της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η στάση, οι θέσεις και η τακτική που ακολουθεί στις τοποθετήσεις του εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην ψηφοφορία κρίσιμων για την διοίκηση ζητημάτων, έχουν προκαλέσει την οργή του δημάρχου, αντιδημάρχων αλλά και στενών συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Ζέρβας δεν παρίσταται εδώ και μήνες στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, αλλά και το ότι ουσιαστικά έχει θέσει εαυτόν εκτός Πρωτοβουλίας, κάνει τον Γιάννη Μπουτάρη να λάβει μέτρα. Ο δήμαρχος, θα εισαγάγει το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστό ότι το καταστατικό της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη δεν προβλέπει διαγραφές και αυτό, δεν φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μπουτάρης δεν πρόκειται να εισηγηθεί αλλαγές ώστε να είναι δυνατή η διαγραφή διαφωνούντων, θα ζητήσει, ωστόσο και από άλλα μέλη της ομάδας να τοποθετηθούν επί του θέματος, πιέζοντας ουσιαστικά τον Κώστα Ζέρβα να λάβει αποφάσεις.

Μάλιστα, η διοίκηση διαχωρίζει την περίπτωση Ζέρβα από αυτές των κυρίων Αβραμόπουλου και Κουράκη, καθώς οι δύο τελευταίοι ασκούν μεν έντονη κριτική στην πολιτική Μπουτάρη, ωστόσο, συμμετέχουν στις διαδικασίες της δημοτικής ομάδας και εκφράζουν και «εσωτερικά» τις διαφωνίες τους.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας πρόκειται να συζητηθούν επίσης τα θέματα της επίσκεψης του δημάρχου στην πΓΔΜ, των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη και της λειτουργίας της αγοράς.