Το αργυρό μετάλλιο της πόλης απονεμήθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην ευεργέτιδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κυρία Αλίκη Περρωτή, ως αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Το μετάλλιο απένειμε στην κ. Περρωτή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε την “αγάπη της Αλίκης Περρωτή για τη γνώση και τους ανθρώπους, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κοινωνικών δομών”, ενώ την χαρακτήρισε “σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη” και “μεγάλη ευεργέτιδα της χώρας”.

“Εδώ και πολλά χρόνια συνδέομαι και αγαπώ την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την πανέμορφη πόλη σας. Νιώθω υπερήφανη για τη Σχολή και σας διαβεβαιώνω ότι θα φυλάξω το μετάλλιο στα βάθη της καρδιάς μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καλοσωρίζοντας την κ.Περρωτή είπε πως “έχει ξεχωρίσει με την προσωπικότητα της και την ευεργεσία σε θέματα εκπαίδευσης και ιατρικής”, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, έκανε λόγο για “μια γυναίκα με απαράλληλη προσφορά στην εκπαίδευση και την καινοτομία και γενικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Η «επαφή» της κ. Αλίκης Περρωτή με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ξεκίνησε το 1990. Έξι χρόνια αργότερα - με δωρεά της - ιδρύθηκε το Perrotis College στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή, το οποίο έκτοτε εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε όλη τη νοτιανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και οδηγεί στην απονομή πτυχίου BSc (Hons), πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan της Ουαλίας, ενώ από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της και η Μεταπτυχιακή Σχολή.

Μετά την ίδρυση του Perrotis College, η Αλίκη Περρωτή συνέχισε να ευεργετεί με σημαντικές δωρεές το ίδρυμα. Με αυτόν τον τρόπο έγιναν: η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» (2001), η κατασκευή της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» (2010) και η δημιουργία των Επιστημονικών Εργαστηρίων «Αλίκη Περρωτή» (2013). Παράλληλα, έδινε κι εξακολουθεί να δίνει υποτροφίες σε διάφορες κατηγορίες σπουδαστών.