Την απόφαση να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Κουράκη από την ομάδα που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των υπουργείων Πολιτισμού, Υποδομών, της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το θέμα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Κουράκης με ανάρτηση του στο facebook, κάνοντας για πράξη εκδίκησης από την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη, επειδή όπως τονίζει  διατυπώνει ελεύθερα την άποψη του και κάνει κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανάρτηση δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Κουράκη:

"Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασα ως εκπρόσωπος του Δήμου, την ομόφωνη πρόταση στην οποία κατέληξε η Ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των υπουργείων Πολιτισμού, Υποδομών, της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση αυτή, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, έδωσε λύση σε ένα εξαιρετικά σύνθετο τεχνικό πρόβλημα που φαινόταν άλυτο μέχρι τότε, και προβλέπει την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου χωρίς την απόσπαση των αρχαιοτήτων, αλλά την παραμονή τους κατά χώραν(in situ) στη διάρκεια της κατασκευής του σταθμού.

Ο δήμαρχος μάλιστα, συνεχάρη την Ομάδα εργασίας που, όπως ανέφερε, εργάστηκε υπό δύσκολες συνθήκες και κατάφερε να αποκαταστήσει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων και να αναπτύξει τη συνεργασία με κοινό σκοπό την εξεύρεση της τεχνικής λύσης.

Σήμερα, ο Γιάννης Μπουτάρης μου ανακοίνωσε χωρίς άλλη προειδοποίηση, ότι με αντικατέστησε από εκπρόσωπο του Δήμου στην Ομάδα Εργασίας.

Την πράξη αυτή του Γιάννη Μπουτάρη την εκλαμβάνω ως πράξη εκδίκησης προς το πρόσωπό μου, διότι έχω το θάρρος της γνώμης μου την οποία διατυπώνω δημόσια και ελεύθερα, κάνοντας όταν κρίνω αναγκαίο, κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και του ιδίου, που αδυνατεί τα τελευταία χρόνια να δώσει λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και, επιδεικνύοντας τεράστιες καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα στην υλοποίηση έργων υποδομής, οδηγεί την Πόλη μας σε αναπτυξιακή υποχώρηση.

Σημ. Η Ομάδα Εργασίας είναι ΜΗ αμοιβόμενη¨.