Ικανοποιημένη εμφανίζεται η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να παραχωρηθεί το πρώην ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" στο δήμο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή χώρων πρασίνου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, από το γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, για την παραχώρηση του πρώην ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή, με κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Aλληλεγγύης, πρότυπου αστικού πάρκου και χώρων πρασίνου για άτομα με αναπηρία και την δημιουργία παιδικών χαρών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποτελεί σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό και ειδικότερα της περιοχής της Τούμπας.

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» χαιρετίζει την απόφαση και νιώθει δικαιωμένη που ο διετής αγώνας της που περιελάμβανε επανειλημμένες παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, στον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε αίσια κατάληξη.

Σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν αρωγοί όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες που στοχεύουν στην αποτροπή της τσιμεντοποίησης του χώρου με πολυώροφα κτήρια ενώ καθοριστικός υπήρξε και ο ρόλος του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης. Η παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού ορφανοτροφείου στο λαό της Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός».