Πλατεία Αριστοτέλους χωρίς αυτοκίνητα στην πλευρά της Λεωφόρου Νίκης, με μειωμένα τραπεζοκαθίσματα σε ποσοστό 50% και με ελεύθερο το χώρο κάτω από τις καμάρες του Εμπράρ. Αυτό είναι το σχέδιο του...

δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προτάθηκε από την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, για την ομορφότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως και της Ελλάδας.

Το σχέδιο, που έγινε ομόφωνα δεκτό από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία συνεδρίασε χτες, στοχεύει στο να μπει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους.

 Επιπλέον, ο κεντρικός δήμος σκοπέυει να απομακρύνει και τα οχήματα που σταθμεύουν κάθετα στην κάτω πλευρά της πλατείας Αριστοτέλους, στη λεωφόρο Νίκης.

Το σχέδιο για την πλατεία Αριστοτέλους θα τεθεί προς έγκριση στην τελευταία, πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ενώ πριν θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων. Ετσι, είναι δυνατό να υλοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου.

 

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος