Για το θέμα του νέου κρατικού ΟΑΣΘ τοποθετήθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως είναι υπέρ της δημιουργίας ενός εποπτικού εργαλείου, όπως ο διάδοχος του ΣΑΣΘ, ωστόσο επισήμανε πως είναι κατά του κρατικού ΟΑΣΘ.

«Διαφωνούμε κάθετα με το νέο κρατικό ΟΑΣΘ και σαφώς είμαστε εναντίον του κρατισμού. Όπως φαίνεται και από το παράδειγμα του ΟΑΣΑ, που δεν έχει πετύχει, ο οποίος έχει απίστευτα ελλείμματα», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως το τωρινό Δ.Σ. για την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς είναι σημαντικό να γίνει η εκκαθάριση, μέχρι το τέλος του 2019 και οι μέτοχοι να πάρουν τα λεφτά, που πρέπει να πάρουν.

«Ελπίδα μας είναι ο ΟΑΣΘ να συνεχίσει καλύτερα από ότι λειτουργεί μέχρι τώρα, γιατί κατά κοινή ομολογία δεν είναι ο ΟΑΣΘ, που ξέραμε παλιότερα και λειτουργούσε καλά», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Μάλιστα, στη δευτερολογία του ο κ. Μπουτάρης για να τονίσει την άσχημη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Οργανισμός είπε: «Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν οι πλούσιοι, γιατί είναι καλά μέσα. Εδώ οι οδηγοί του ΟΑΣΘ οδηγάνε σαν να κουβαλάνε τσουβάλια με πατάτες».