Γ. Σγουρός: Το πάθημα του 2009 δεν έγινε μάθημα- Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής συνελήφθησαν κοιμώμενες

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Το πάθημα του 2009 δεν έγινε μάθημα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής συνελήφθησαν κοιμώμενες και ξύπνησαν μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός στην ανακοίνωσή του, ενώ επιτίθεται και στην Ρένα Δούρου κατηγορώντας την ότι με τη στάση της εξυπηρετούσε κομματικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού:

«Η πυρκαγιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και την απουσία συντονισμού ανάμεσα στις βαθμίδες διοίκησης και τους συναρμόδιους φορείς.

Το πάθημα του 2009 δεν έγινε μάθημα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής συνελήφθησαν κοιμώμενες και ξύπνησαν μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης. Την κοινωνία όμως την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία.

Και η ουσία είναι ότι η αντιπυρική περίοδος βρήκε την Αττική, όπως και ολόκληρη την χώρα απροετοίμαστες και αθωράκιστες. Με λιγοστό εξοπλισμό, μέσα και προσωπικό, χωρίς να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

Το αποτέλεσμα είναι το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική να είναι τεράστιο και να χρειάζονται δεκαετίες για να επουλωθούν οι περιβαλλοντικές πληγές.

Η δε Περιφέρεια Αττικής που θα ‘πρεπε να ελέγξει την κεντρική διοίκηση για όλη αυτή την υστέρηση, επέλεξε να τηρήσει σιγή κομματικού ασυρμάτου.

Η ακηδεμόνευτη όμως κομματικά αυτοδιοίκηση ασκεί κριτική επί της ουσίας. Δεν ασχολείται με το φαίνεσθαι και με αφ’ υψηλού νουθεσίες περί τιτιβισμάτων.

Για ακόμη μία φορά, ήταν η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός πυροσβεστών, εθελοντών και άλλων στελεχών που μας έσωσαν από τα χειρότερα. Τους ευγνωμονούμε από καρδιάς».

«Υ.Γ. Η συνετή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων χρόνων επέτρεψε στην Περιφέρεια Αττικής να έχει αποθεματικό για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις. Χωρίς το «αποθεματικό απραξίας» θα ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε συνδρομή εντός και εκτός αρμοδιοτήτων …»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.