Δεν άφησε ασχολίαστη την ανακοίνωση Μπουτάρη για τα προγράμματα ανέργων, η Λαϊκή Συσπείρωση. Μετά την αντιπαράθεση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, η κόντρα συνεχίζεται και...

με τον Γιάννη Μπουτάρη. Στην απάντησή της, η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρει: "Μετά από 6 μήνες διοίκησης Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όλοι ξέρουν. Πάει πολύ, λοιπόν, και μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ο τίτλος του δελτίου τύπου του γραφείου δημάρχου : «Η αλήθεια για το πρόγραμμα πρόσβασης στην απασχόληση κ.λ.π.). Οι έννοιες Αλήθεια και διοίκηση Μπουτάρη είναι ασυμβίβαστες. Το δελτίου τύπου δεν λέει κουβέντα για τη ταμπακιέρα".

Η παράταξη του ΚΚΕ αναφέρει ακόμη ότι όσα είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα  "είναι αλήθεια και στηρίζονται σε έγγραφα". Όσον αφορά το υβρεολόγιο του δελτίου τύπου του γραφείου δημάρχου εναντίον μας, έχουμε να πούμε ότι τραμπουκισμός και κακοήθεια είναι :Να υποστηρίζεις, να χειροκροτάς, να ψηφίζεις τις απολύσεις και τη πολιτική που τις παράγει, να στέλνεις εκατοντάδες ανθρώπους στην ανεργία, να απειλείς και τους υπόλοιπους με απόλυση (Γ. Μπουτάρης: «έχουμε 4.500 υπαλλήλους αλλά χρειαζόμαστε μόνο 2.000») και την ίδια ώρα, εκμεταλλευόμενος το πόνο του άνεργου, να νοικιάζεις 1.500 απ’ αυτούς από τους εργολάβους της ΓΣΕΕ, για να ψαρέψεις ψήφους στις επερχόμενες εκλογές και μετά να τους απολύσεις".

Οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καταφέρονται και εναντίον του Παναγιώτη Αβραμόπουλου. "Ναι, εμείς χρησιμοποιήσαμε τον χαρακτηρισμό «απεργοσπάστες» που όμως δεν είναι υβριστικός γιατί απηχεί τη πραγματικότητα. Πως αλλιώς, να χαρακτηρίσεις, έναν συνδικαλιστή που καλεί τους συναδέλφους του να σπάσουν την απεργία «με ψηλά το κεφάλι» όπως έλεγαν (βλ. απεργοσπασία της ΠΑΣΚΕ Τραπεζών σε απεργίες του κλάδου με επικεφαλής σημερινούς δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου. Ποιος τραπεζοϋπάλληλος δεν τον θυμάται πλάϊ στον διαβόητο κολλητό του συνδικαλιστή – υπουργό, Πρωτόπαπα να πιέζει συναδέλφους του, στη πλατεία Ελευθερίας, για να σπάσουν την απεργία;) Αυτός ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι κλαδική της ΠΑΣΚΕ και ο ίδιος δεν είναι καθοδηγητής της.

Απλά προεδρεύει και δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει συστηματικά στη διαδικασία και τις ομιλίες, πολλές φορές με τρόπο υποτιμητικό (όπως διαμαρτυρήθηκαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι).

ΑΛΗΘΕΙΑ, κ. Μπουτάρη, θέλετε να μιλήσουμε για ωφελημένους και ζημιωμένους από τις κυβερνήσεις";