Με ένα νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο εξειδικεύεται στην απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης από τους μεγάλης έκτασης ακάλυπτους χώρους, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου ενισχύει τις δράσεις πυροπροστασίας, θωρακίζοντας το Δήμο από τον κίνδυνο πυρκαγιών που κατά τους θερινούς μήνες δημιουργεί η ανάπτυξη ξερών χόρτων και θάμνων.

Πρόκειται για ένα βαρέως τύπου μηχάνημα εξειδικευμένου στην αποψίλωση και καταστροφή χόρτων και κλαδιών, το οποίο προμηθεύτηκε ο Δήμος για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
Με νέο μηχάνημα αποψίλωσης χόρτων και κλαδιών ενισχύθηκε ο Δήμος"Η μέριμνά μας για την πυροπροστασία και την άρτια οργάνωσή της είναι διαρκής και συντονισμένη, ώστε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες της αποψίλωσης των κοινόχρηστων εκτάσεων από χόρτα και ξηρούς θάμνους που συνιστούν εστία πρόκλησης πυρκαγιών. Σίγουρα οι ανάγκες του δήμου μας είναι πολλές και στόχος μας είναι η περαιτέρω ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού μας εξοπλισμού για την ενίσχυση των δημοτικών μας υπηρεσιών " δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλη Τσακαλίδη η προμήθεια του καταστροφέα χόρτων - κλαδιών, συνολικού κόστους 4.451,60 €, αναμένεται να συμβάλει στην ανακούφιση περιοχών των δήμου που διαθέτουν μεγάλες ακάλυπτες εκτάσεις, όπως η 5η συνοικία στα όρια με τα ΕΛΠΕ και η περιοχή άνωθεν της Περιφερειακής οδού.