Παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο θα πραγματοποιήσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2017 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με κεφάλαια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς.

Ο ίδιος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι δρόμοι που θα επιλεχθούν να ασφαλτοστρωθούν θα εξυπηρετούν τον αγροτικό κόσμο, με στόχους την μείωση κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την εξασφάλιση προσπελασιμότητας στις αγροτικές περιοχές και γενικότερα την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.

Ο κ. Παπάς ανέφερε ότι έχει αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο να υπάρξει μία δυνατότητα του 40% plus του προγράμματος, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι και να ενισχυθούν οι αγροτικές υποδομές και η ανταγωνιστικότητα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας δήλωσε ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχει μία μεγάλη τάση γύρω από την αγροτική οικονομία, όπως δείχνουν και οι 2.500 αιτήσεις νέων γεωργών, που έγιναν στο πρόσφατο σχετικό πρόγραμμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχύσουμε ως Περιφέρεια τον πρωτογενή τομέα και γι αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει τμήμα πρόωθησης προβολής των αγροτικών προιόντων, και συμμετέχουμε σε μεγάλες εκθέσεις στο εξωτερικό, είπε ο ίδιος.