Προγράμματα κατασκηνώσεων, αλλά και ημερήσιες εκδρομές πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος το καλοκαίρι ο δήμος Καλαμαριάς. Οι ημερήσιες εκδρομές...

με προορισμό τις παραλίες Ψακούδια, Ποτίδαια και Νέα Πλάγια, χωρίζονται σε 3 περιόδους, των πέντε εργάσιμων ημερών. Κάθε εισιτήριο αντιστοιχεί σε μία περίοδο με συμβολικό κόστος  5 €. Οι περίοδοι είναι:

Δευτέρα  4 Ιουλίου ως και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δευτέρα 11 Ιουλίου ως και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δευτέρα 18 Ιουλίου ως και Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους από την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιουνίου, από το κτίριο  Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων  (Καραμαούνα 1- πλατεία Σκρά).

Παράλληλα, τον Ιούλιο πρόκειται να ξεκινήσει και το δωρεάν  κατασκηνωτικό πρόγραμμα για  τους μαθητές των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Καλαμαριάς,  που τελείωσαν φέτος την 6η τάξη. Ήδη τα παιδιά έχουν παραλάβει το φάκελο μαζί με το απολυτήριο τους, που αντιστοιχεί σε μία κατασκηνωτική περίοδο, στη Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής.

Επίσης, η ΧΑΝ Καλαμαριάς σε συνεργασία με το δήμο, δίνουν τη δυνατότητα σε δέκα μαθητές, ηλικίας 11 έως 15 ετών, να λάβουν μέρος σε μία οικολογική δράση στα δάση του όρους Μπέλες και στο χωριό Κερκίνη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη, στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Οικοπεριηγητή», την περίοδο από 1-9 Ιουλίου.

Παράλληλα, ο δήμος Καλαμαριάς θα δώσει την δυνατότητα σε περισσότερα από ογδόντα άτομα με αναπηρίες να χαρούν το καλοκαίρι, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, ενώ θα διοργανώσει και ένα επταήμερο διακοπών για τα περίπου 500 μέλη του ΚΑΠΗ.